Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو کمیسیون تلفیق گفت: اگر واقعا می خواهیم مشکل جوان‌ها را حل کنیم باید منابع نیروهای مسلح را تقویت کنیم، حقوق سرباز و پشتیبانی را بالا ببریم و در کنار هم این فرایند را اصلاح کنیم. - اخبار اقتصادی -

سید محسن دهنوی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم در پاسخ به سوالی در خصوص دلایل تغییر حداقل حقوق سربازی گفت: در لایحه‌ای که سال گذشته توسط دولت به مجلس ارائه شد، حقوق سربازی 300 هزار تومان تعیین شده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: ما متوسط این رقم را برای سال جاری به یک میلیون و 500 هزار تومان رساندیم و دولت حداقل  یک میلیون و 50 هزار تومان را به سربازان پرداخت کرد. امسال خالصی دریافتی سربازان را حداقل به سه میلیون و 350 هزار تومان رساندیم. این بدین معنا است که این رقم در طول دو سال بیش از ده برابر شده است.

دهنوی در خصوص چرایی افزایش حقوق سربازی گفت: اساسا معتقدیم باید به قانون عمل می‌شد و در این سال‌ها به دلیل محدودیت‌های منابع و کم توجهی به معیشت سربازان به قانون عمل نشده بود.

وی با بیان اینکه در ماده‌ی 49 قانون نظام وظیفه‌ی عمومی، گفته شده که به یک سرباز باید حداقل 60 تا 90 درصد حقوق یک پایور پرداخت شود، گفت: دریافتی یک پایور امسال با مصوبات دولت و مجلس نزدیک به 5میلیون ششصد هزارتومان است و حداقلِ شصت درصد آن، سه میلیون و 400 هزار تومان می‌شود.

عضو کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی در ادامه گفت: وقتی بچه‌های مردم را سربازی می‌بریم که اکثرا هم از اقشار ضعیف و متوسط جامعه هستند، باید حقوقشان را پرداخت کنیم. ستاد کل نیروهای مسلح نیز با مجلس همراه است اما منابع کافی را برای این کار در اختیار نداشتند.

وی گفت: دولت نزدیک هشت هزار میلیارد تومان برای حقوق سربازها پیش‌بینی کرده بود که با این افزایشی که صورت گرفت این رقم به تقریبا بیست هزار میلیارد افزایش یافت؛ یعنی باید 12 هزار میلیارد تومان را تامین و به آن هفت هزار میلیارد اضافه کنیم که برای آن پیشنهاد منبع داریم.

این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ممکن است برخی بگویند چرا این حجم از افزایش برای حقوق سرباز قائل شدید که در اینجا باید به دو نکته دقت کنند، گفت: یک اینکه سال‌های قبل از این دو سال، ظلم شده بود و به قانون عمل نمی‌شد. در حال حاضر کار عجیب و غریبی نکرده‌ایم و فقط به قانون عمل می‌کنیم. نکته‌ی دوم؛ از طرفی می‌گوییم این افراد باید سربازی بروند و از طرف دیگر برخی انتظار دارند حقوقشان را هم به آنها ندهیم که این موضوع نشدنی است.

وی افزود: در حال حاضر ما بیش از سه میلیون نفر غایب داریم و اگر این افزایش حقوق صورت بگیرد و حقوق خوب پرداخت شود، قطعا در کاهش میزان غیبت افراد نیز تاثیرگذار است. ستاد کل نیروهای مسلح هم این موضوع را قبول دارد.

دهنوی تاکید کرد: نکته‌ی مهم این است که همه‌ اینکارها را انجام دادیم که یک قدم بزرگ به سمت اصلاح فرایند و نظام سربازی برداشته شود. اگر می‌خواهیم به سمت سربازی حرفه‌ای برویم و اینکه نیروهای مسلح به جای سرباز، نیروهای حرفه‌ای استخدام کنند، باید سطح پرداختی سرباز را بالا ببرند و بعد برایشان قابل مقایسه شود.

وی در ادامه گفت: مثلا وقتی یک سرباز متاهل را بیاوریم و به آن پنج میلیون تومان حقوق دهیم و یک نیروی حرفه‌ای و پایور را هم بیاوریم و به آن نیروی حرفه‌ای شش میلیون تومان حقوق دهیم، به این دلیل که نیروی حرفه‌ای تمام وقت کار می‌کند، سه برابر سرباز بازدهی دارد. پس از مدتی نیروهای مسلح به این نتیجه می‌رسند که به جای پرداخت پنج میلیون تومان، شش میلیون حقوق بدهند و در عوض یک نیروی حرفه‌ای استخدام کنند.

این عضو کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی گفت: اصلاح فرایند سربازی برای ما هزینه بر است اما معتقدیم از این طریق به نیروهای مسلح کمک می‌کنیم که خودشان راحت‌تر بتوانند اصلاح فرآیند را انجام دهند و باید بدانیم که اصلاح فرآیند سربازی با تضعیف ارکان نظام و انتقاد به ستاد کل نیروهای مسلح انجام نمی‌شود ما باید در کنار این افراد قرار بگیریم.

وی اظهار کرد: اگر واقعا میخواهیم مشکل جوان‌ها را حل کنیم باید منابع نیروهای مسلح را تقویت کنیم، حقوق سرباز و پشتیبانی را بالا ببریم و در کنار هم این فرایند را اصلاح کنیم.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: عضو کمیسیون تلفیق نیروی حرفه ای نیروهای مسلح هزار میلیارد قانون عمل حقوق سرباز هزار تومان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۵۸۵۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مستمری والدین شهدا افزایش یافت + جزییات

به گزارش گروه فرهنگی ایسکانیوز، سید باقر سیدرضایی، مدیرکل پذیرش و امور اداری ایثارگران بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: در سال ۱۴۰۲ با تلاش و پیگیری رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران، معاونت توسعه بنیاد شهید و همکاری سازمان برنامه و بودجه، ۳۵ هزار میلیارد ریال برای پرداخت پاداش پایان خدمت ایثارگران پیش‌بینی و تامین شد. این اعتبار در بهمن ماه ۱۴۰۲ در اختیار بنیاد شهید قرار گرفت و اداره کل پذیرش با استناد به تبصره سه ماده ۴۰ قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران نسبت به شناسایی مشمولان این بخش اقدام کرد.

بیشتر بخوانید: حقوق بازنشستگان از پایان اردیبهشت ۴۰ درصد افزایش می‌یابد پرداخت پاداش پایان خدمت ۱۶ هزار جانباز در سال ۱۴۰۲

مدیرکل پذیرش و امور اداری ایثارگران بنیاد شهید و امور ایثارگران با اشاره به روند پرداخت پاداش پایان خدمت ایثارگران گفت: اداره کل پذیرش و امور اداری ایثارگران به استناد تبصره سه ماده ۴۰ و با توجه به آیین‌نامه‌ای که در سال ۱۴۰۱ تدوین و در ۱۴۰۲/۱۲/۲۸ اصلاح و به شماره ۲۴۳۴۶۱ به بنیاد شهید ابلاغ شد، موظف بود نسبت به بازنشستگی جانبازان حالتِ اشتغال اعم از مشمولین ماده ۳۸ قانون جامع و تبصره یک قانون حالت اشتغال در صورت داشتن شرایط و با توجه به رای حالت اشتغالشان نسبت به پرداخت حقوق قانونی این گروه اقدام کند.

سیدرضایی ادامه داد: بنیاد شهید و امور ایثارگران توانسته بود در سال ۱۴۰۱ به مبلغ ۳۰ هزار میلیارد برای ۱۴ هزار و ۴۰۷ نفر از جانبازان این کار را انجام دهد که منابع آن در اواخر سال ۱۴۰۱ تامین شد. تعدادی از این پرداختی‌ها به صورت منظم در سال ۱۴۰۱ و اوایل سال ۱۴۰۲ انجام پذیرفت. در سال ۱۴۰۲ نیز پاداش پایان خدمت ۱۵ هزار و ۹۹۶ نفر از جانبازان به مبلغ ۳۱ هزار میلیارد ریال از محل اعتبار ۳۵ هزار میلیارد ریال پرداخت شد.

مدیرکل پذیرش و امور اداری ایثارگران بنیاد شهید و امور ایثارگران در مورد پرداخت پاداش پایان خدمت شهدا نیز گفت: ۲۴۵ شهید در سال ۱۴۰۱ بازنشسته شده بودند؛ ولی پاداش پایان خدمت آنها به ذی نفعان شان پرداخت نشده بود که با توجه به تامین اعتبار ۷۸۰ میلیارد ریال، حقوق قانونی این عزیزان پرداخت شد.

سیدرضایی ادامه داد: اقدام ارزنده و مهم در سال ۱۴۰۲ پرداخت ذخیره مرخصی شهدا دستگاهی و یگان‌ها بود که از سال ۱۳۹۶ با ابلاغ قانون برنامه ششم توسعه هنوز پرداخت نشده بودند.

وی با اشاره به پرداخت ۳ هزار و ۲۹۰ میلیارد ریال به ۳ هزار و ۷۲۷ نفر از خانواده شهدا گفت: حقوق این گروه از خانواده شهدا به دلایل مختلف از جمله اینکه تکلیف قانونی مشخصی نداشتند چندین سال معوق شده بود که ما امسال با احتساب این مبالغ توانستیم ۳۵ هزار میلیارد ریال در بخش پاداش ایثارگران برای گروه جامعه ایثارگری اعم از شهدا و جانبازان پرداخت کنیم.

واریز معوقه حق پرستاری سال ۱۴۰۱ به ۱۱۳ هزار ایثارگر و اعمال افزایش ابلاغی ستاد کل نیروهای مسلح

مدیرکل پذیرش و امور اداری ایثارگران بنیاد شهید و امور ایثارگران با اشاره به پرداخت معوقه حق پرستاری مربوط به سال ۱۴۰۱ به مشمولان آن گفت: حق پرستاری معوقه مربوط به سال ۱۴۰۱ که برای فروردین و اردیبهشت سال مذکور اعمال نشده بود به میزان ۳۸ درصد محاسبه و به تعداد ۱۱۳ هزار و ۷۶۵ نفر به مبلغ ۱۸۰۰ میلیارد ریال پیش بینی و در فروردین ماه سال جاری به حساب این عزیزان یعنی ۱۱۳ هزار نفر واریز شد.

سیدرضایی افزود: همچنین به استناد ماده ۳۸ و ۳۹ قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران، این بخش از عزیزان که در دوران دفاع مقدس حضور داشتند یا شهدای مربوط به ترور بودند و مشمول ضوابط ابلاغی از طریق ستاد کل نیروهای مسلح هستند. ستاد کل نیروهای مسلح در سال ۱۴۰۲ افزایش هایی را انجام داده بود که متاسفانه به علت عدم تامین اعتبار در بخش بنیاد شهید، اقدامی اتفاق نیفتاده بود. با هماهنگی با مسئولان در پایان سال ۱۴۰۲ موفق شدیم این مبالغ را برای دو ماه بهمن و اسفند ماه تامین و پرداخت کنیم.

وی افزود: برای اینکه بتوانیم افزایش های سال ۱۴۰۳ را درست اعمال کنیم به استناد ابلاغیه ستاد کل نیروهای مسلح و برابر احکام ابلاغی به میزان ۲۰ درصد برای شهدای حالت اشتغال و ۱۰ درصد برای سایر گروه ها یعنی شهدای بازنشسته و همینطور جانبازان مشمول ماده ۳۸ اعمال شد که در این خصوص مبلغی به میزان ۲۶۵۵ میلیارد ریال به تعداد ۱۱۱ هزار و ۹۴۹ نفر تامین و در فروردین ماه از بابت معوقه بهمن و اسفند پرداخت شد.

در سال ۱۴۰۳ مستمری والدین شهدا به ۱۵ میلیون تومان رسید

مدیرکل پذیرش و امور اداری ایثارگران بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: اتفاق ویژه سال ۱۴۰۳ افزایش حقوق ایثارگران در فروردین ماه بود، موضوعی که در سال های گذشته معمولا اردیبهشت و خرداد ماه اعمال و پرداخت می شد. امسال با تدابیر رئیس جمهور، همکاری نهادها و دستور رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران و همراهی معاونت توسعه توانستیم افزایش حقوق ایثارگران را از همان فروردین ماه اعمال کنیم؛ به طوری که ما توانستیم برای مشمولین ماده ۳۸ ،۳۹ و ۴۰ و مشمولین تبصره یک حالت اشتغال به میزان ۲۰ درصد افزایش حقوق را اعمال و محاسبه و در حقوق فروردین ماه پرداخت کنیم.

سیدرضایی خاطرنشان کرد: همچنین سرانه مستمری والدین از ۷ میلیون و ۸۰ هزار تومان در سال ۱۴۰۳ به عدد ۱۵ میلیون تومان رسید و این مبلغ در حقوق فروردین ماه اعمال شد. همچنین حق پرستاری ۳۵ درصد افزایش پیدا کرد. خوشبختانه توانستیم حق پرستاری ۱۳۸ هزار نفر از جامعه مشمول را افزایش دهیم. عددی که تحت عنوان سرانه در حال حاضر پرداخت می شود ۷ میلیون و ۱۶۶ هزار تومان است که برای این گروه پرداخت می‌کنیم.

انتهای پیام/

کد خبر: 1229175 برچسب‌ها خانواده شهدا

دیگر خبرها

  • مستمری والدین شهدا افزایش یافت + جزییات
  • پیگیری لغو مصوبه «افزایش سن بازنشستگی» در مجلس آینده
  • مستمری والدین شهدا افزایش یافت
  • از دریافتی یک میلیونی تا مشکل اشتغال ملی‌پوش پارادوومیدانی خوزستانی
  • از دریافتی یک میلیونی تا مشکل اشتغالِ ملی‌پوش پارادو و میدانی خوزستانی
  • توسعه مهارت‌های بازار محور در جهت افزایش تولید
  • میانگین دوره خدمت سربازی ۱۴ ماه است
  • تصویب اعتبار شرکت‌های دولتی در بودجه ۱۴۰۳
  • کسورات حقوق دانشجو معلمان به میزان خدمات دریافتی می شود
  • حاجی‌بابایی: امسال دیگر کسی نمی‌تواند بودجه «حوزه فرهنگ» را پرداخت نکند